Oefen examen antwoorden

Hieronder de antwoorden op deze 15 oefenvragen uit het officiële Scrum.org Scrum master examen (PSPO 1):

 

1. C&D

De volgorde van de productachterstand.

Valideren van aannames van waarde door frequente releases.

2. B

Niets. De hele organisatie moet de beslissingen van een Product Owner respecteren.

3. Vals
Een Product Owner werkt actief en regelmatig samen met stakeholders. Om de verstoring van de ontwikkelingsvoortgang te beperken en de focus hoog te houden, spelen de stakeholders echter alleen een formele rol in het proces bij de Sprint Review.

4. D
Elke praktijk gebaseerd op trends van voltooide en komende werkzaamheden.

5. B
Een productachterstand duidelijk uitdrukken die de waarde maximaliseert en de behoeften van de stakeholders vertegenwoordigt.

6. Vals
Een traditionele projectmanager is verantwoordelijk voor alle aspecten van een project; kosten, middelen, uitvoering, release, planning, capaciteit. Scrum is een raamwerk voor complexe productontwikkeling, ongeacht of het werk in projecten is georganiseerd. De Product Owner is verantwoordelijk voor het maximaliseren van de waarde van het product en het uitgevoerde werk, een verantwoordelijkheid die wordt aangevuld door de specifieke verantwoordelijkheden van de Developers en de Scrum Master.

7. C
Er is geen acceptabele reden. Een nieuwe Sprint begint onmiddellijk na het beëindigen van de vorige Sprint.

8. B&D

Ze werken vaak samen, zodat de Product Owner weloverwogen beslissingen kan nemen in het balanceren van inspanning en waarde van Product Backlog-items.

Ze werken vaak samen, zodat het ontwikkelingsteam verbeteringen bouwt, rekening houdend met de zorgen van eindgebruikers en belanghebbenden.

9. A
Het ontwikkelingsteam. Als collectief hebben ze een volledig overzicht van het werk dat nodig is om producten met een productachterstand om te zetten in verhogingen van het product.

10. B
Het is een goede praktijk, rekening houdend met het feit dat marktontvangst de beste maatstaf is.

11. A&C 

Binnen de Sprint neemt het ontwikkelingsteam de best mogelijke beslissingen om vooruitgang in de richting van het Sprint-doel te verzekeren, waarbij het zich opnieuw afstemt op de Product Owner zodra deze weer beschikbaar is.  

In een permanente staat van niet-beschikbaarheid moet een nieuwe Product Owner worden aangesteld. Ontwikkelingsinspanningen zonder Product Owner maken geen gebruik van Scrum.

12. F

Dergelijke voorwaarden zijn er niet.

13. Waar

Een eerste Sprint vereist niet meer dan een Product Owner, een team en voldoende ideeën om een ​​volledige Sprint te voltooien.

14. A

Geef een verhoging van de markt vrij om meer te weten te komen over de zakelijke veronderstellingen die in het product zijn ingebouwd.

15. C&E

Werk samen met het ontwikkelingsteam aan verfijning van productachterstanden.

Werk samen met belanghebbenden, gebruikersgemeenschappen en materiedeskundigen.

Bij een officieel Scrum.org Scrum Master examen mag je maximaal 15% van de vragen fout hebben.